dimecres, 6 de gener del 2021

RAP AMB GAMBES I ESCAMARLANS

 

Ingredients:


  • 1 rap de kg.
  • 12 gambes
  • 6 escamarlans
  • 1 ceba de figueres
  • 1 tall de porro (part blanca)
  • 3 tomàquets ben madurs
  • alls
  • Sal, farina, oli, pebre vermell dolç, llor
  • 1/2 got de vi blanc
  • 1/2 litre de fumet de peix
  • Per la picada:1 bosseta de picada (ametlles-avellanes,pinyons...) i all i julivert

Elaboració:

Fer el fumet de peix amb crancs, cintes, espines, pastanaga, ceba, llorer.... etc (jo en tinc sempre de congelat)

Salar el peix. Enfarinar el rap i en una cassola amb oli, fregir-lo una mica, per segellar-lo. Retirar i en el mateix oli fer els escamarlans i les gambes, poquet. Reservar.

En el mateix oli (si cal, n'afegim), saltar la ceba, 2 grans d'all  i el porro tallats molt petits, amb una mica de sal, a foc baix que es vagi coguen. Quan ja estigui cuit, afegir el tomàquet ratllat , 1 fulla de llorer i una culleradeta petita de pebre vermell dolç i deixar coure.
Quan ja estigui, tirar 1/2 got de vi blanc i deixar destapat que s'evapori l'alcohol.

Un cop passat uns 10 minuts, afegir 5 cullerots del fumet de peix i deixar reduir uns 15 minuts a foc baix/mitjà. 

Mentrestant fer la picada en el morter que ens quedi ben fina.

Passar tot el sofregit pel colador xinès, prement bé per treure tota la substància, afegint una mica de fumet per acabar de treure tots els sabors. Rectificar de sal.

En la mateixa cassola, repartir bé el peix i afegir a sobre el sofregit colat. Incorporar la picada diluïda amb una mica de fumet i deixar tapat a foc baix uns 15 minuts, sacsejant la cassola perquè ens quedi tot ben repartit i que no se'ns trenqui el peix.

Per últim, posar al grill del forn uns 5 minuts perquè ens quedi una mica torrat per sobre.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada