Ingredients:
- 350 gr. ametlla crua mòlta
- 280 gr. sucre
- 200 gr. de patata (també es pot fer amb moniato)
- 1 llimona
- Farina
- 1 ou
- Pinyons (100 gr)
- Ametlla en gra
- Coco ratllat
- Xocolata en pols
- Ratafia
- ........o del que en vulguem fer
Elaboració:
Bullir la patata amb la pell fins que estigui ben tova. Pelar i aixafar en calent. Quan ho tinguem refredat, afegir el sucre, l'ametlla molta i la pell de la llimona ratllada molt fina. Barrejar bé, amassant-ho. Reservar en un bol de vidre, tapat amb film de plàstic. Deixar unes 12 hores a la nevera.
Escalfar el forn (escalfor dalt i baix) a uns 225 graus .
Batre el rovell de l'ou i la clara (per separat, en 2 bols diferents)
Les porcions del massapà depenent de la quantitat que vulguem fer de cada varietat.
-Pinyons: Agafar 1/4 del massapà i fer boletes que les passarem per la clara de l'ou , i les arrebossarem amb els pinyons. S'han de prémer perquè quedin enganxats. Col·locar a la safata (folrada amb paper de forn ). Pintar amb el rovell d'ou .
-Ametlla: Amb una porció de massapà, fer petites barretes. Mullar la 1/2 del panellet amb clara d'ou i arrebossar amb l'ametlla. Per la part de sota, arrebossar amb farina. Pintar amb el rovell d'ou.
-Coco: Amb una porció de la massa afegir coco ratllat i amassar-ho bé, que quedi integrat. Fer boletes i prémer-les fent com unes piràmides. Arrebossar amb més coco ratllat i per sota amb farina. Pintar només la punta amb el rovell d'ou.
-Xocolata: Amb una porció de massa afegir xocolata en pols i barrejar-ho bé. Es pot afegir a sobre un trosset d'ametlla, de qualsevol fruit sec o de fruita confitada.
-Ratafia: Agafar la porció que vulguem de la massa i anar incorporant ratafia a cullerades, depenent de la quantitat, per fer-ne 6 o 7, posar unes 7 cullerades de ratafia. Arrebossar les boletes en sucre.
Enfornar tot durant uns 10 minuts (vigileu que no quedin massa torrats perquè després queden secs).
Treure del forn i no retirar de la safata fins que estiguin tebis o freds.
Emplatar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada