Per la crema catalana:
- 1 litre de llet
- 125 gr. de sucre
- 50 gr. de maizena
- 8 rovells d'ou
- 1 pela de llimona (sense lo blanc)
- 5 full de gelatina neutra
- 1 branca de canyella
Per la base de pa de pessic:
- 2 ous
- 40 gr. sucre
- 40 gr. farina
Elaboració:
Primer farem la base de pa de pessic. Amb el braç de varetes, batre bé els ous amb el sucre fins que quedin escumosos. Afegir la farina, amb cura de no fer baixar els ous.
Preparar un motlle desmuntable d'uns 20 cm., en la base hi podem posar un cercle de paper de forn.
Abocar la massa i coure al forn a 180º durant 10 minuts.
Treure i deixar refredar.
En un cassó, posar la llet amb la pell de llimona i la canyella, i quan bulli retirar i deixar refredar.
Quan estigui fred, ho colem i repartim en 2 parts iguals.
Una de les parts les posem en un cassó amb el sucre i la maizena dissolta, posar al foc fins que comenci a bullir, Treure i afegir l'altra part de la llet que havíem reservat, tornar a posar al foc i quan bulli , tirar-hi els rovells d'ou, Fora del foc, passar-hi el minipimer fins que quedi ben barrejat.
El posem al foc un altre cop, remenant fins que quedi espès. Passar pel colador xinès perquè ens quedi la crema ben fina, i afegir les fulles de gelatina que hem hidratat prèviament , barrejant molt bé.
Abocar la crema en el motlle, a sobre del pa de pessic, deixar refredar i posar a la nevera unes 12 h. que qualli totalment (millor el fem el dia abans).
Abans de servir, desemmotllar, tirar una mica de sucre per sobre i cremar-lo. Adornar amb alguna fruita.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada