Ingredients:
- 1/2 porro
- 1 ceba
- 1 patata
- 1 nap
- 2 pastanagues
- 1 xirivia
- 1/2 carbassó
- 1 trocet de carbassa
- 1 branca d'api
- altres verdures que tinguem (mongeta verda, espinacs....)
- oli
- sal
- espècies (pebre vermell dolç, cúrcuma, comí molt)
- opcionals: miso, ou dur, cigrons......
Elaboració :
Tallar petit el porro i la ceba.
Tallar totes les verdures de la mida d'un dau .
Agafar una olla i amb una mica d'oli ofegar el porro i la ceba amb polsim de sal.
Quan estigui ja una mica feta, incorporar els tubercles (patata, xirivia, nap, pastanaga....) i seguir ofegant uns minuts. Per últim les verdures més toves (carbassó, carbassa, api....)
Uns 15 minuts després, afegir 3 o 4 litres d'aigua , sal, i les espècies (1 cullerada petita de comí, de pebre vermell dolç i de cúrcuma).
Bullir a foc mig 3/4 d'hora aproximadament , comprovar de sal.
Ara afegir el que vulguem (pasta petita, arròs....) i deixar coure. Quan ja estigui, si us agrada podeu afegir 1 cullerada de miso, algun llegum cuita o ous dus tallats.
**************************************
MISO
El miso és
una pasta feta a base de la fermentació de soja o altres llegums, sal marina i
algun cereal.
Té un piló
de beneficis tant en l'àmbit físic com
energètic (proteïna vegetal, augmenta el nivell d’energia, regenera la flora intestinal, nodreix
la pell i el cabell, i al ser greixos l'alta qualitat ajuda a dissoldre el colesterol , etc)
A causa de les
seves propietats medicinals, és utilitzat en la MTC (medicina tradicional
xinesa), la medicina ayurvèdica i la macrobiòtica.
Les classes
de miso més corrents són: mugi miso (soja i civada), gemai miso (soja i arròs
integral), kome melo (soja i arròs blanc) , hatcho miso (100% soja) i el miso
blanc.
Es poden utilitzar
per a l’elaboració de la clàssica sopa de miso japonesa, però també per afegir a
guisats i diferents sopes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada