dissabte, 24 d’octubre del 2020

SOPA DE VERDURES


Ingredients:

  • 1/2 porro
  • 1 ceba
  • 1 patata
  • 1 nap
  • 2 pastanagues
  • 1 xirivia
  • 1/2 carbassó
  • 1 trocet de carbassa
  • 1 branca d'api
  • altres verdures que tinguem (mongeta verda, espinacs....)
  • oli
  • sal
  • espècies (pebre vermell dolç, cúrcuma, comí molt)
  • opcionals: miso, ou dur, cigrons......



Elaboració :

Tallar petit el porro i la ceba.
Tallar totes les verdures de la mida d'un dau .

Agafar una olla i amb una mica d'oli ofegar el porro i la ceba amb polsim de sal.
Quan estigui ja una mica feta, incorporar  els tubercles (patata, xirivia, nap, pastanaga....) i seguir ofegant uns minuts. Per últim les verdures més toves (carbassó, carbassa, api....)
Uns 15 minuts després, afegir  3 o 4 litres d'aigua ,  sal, i les espècies (1 cullerada petita de comí, de pebre vermell dolç i de cúrcuma).

Bullir a foc mig 3/4 d'hora aproximadament , comprovar de sal.

Ara afegir el que vulguem (pasta petita, arròs....) i deixar coure. Quan ja estigui, si us agrada podeu afegir 1 cullerada de miso, algun llegum cuita o ous dus tallats.




                                   
                                       **************************************

MISO

El miso és una pasta feta a base de la fermentació de soja o altres llegums, sal marina i algun cereal.
Té un piló de beneficis tant en l'àmbit  físic com energètic (proteïna vegetal, augmenta el nivell d’energia, regenera la flora intestinal, nodreix la pell i el cabell, i al ser greixos l'alta qualitat  ajuda a dissoldre el colesterol , etc)
A causa de les seves propietats medicinals, és utilitzat en la MTC (medicina tradicional xinesa), la medicina ayurvèdica i la macrobiòtica.
Les classes de miso més corrents són: mugi miso (soja i civada), gemai miso (soja i arròs integral), kome melo (soja i arròs blanc) , hatcho miso (100% soja) i el miso blanc.
Es poden utilitzar per a l’elaboració de la clàssica sopa de miso japonesa, però també per afegir a guisats i diferents sopes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada