Ingredients:
- 400 gr. carn picada porc
- 400 gr. carn picada vedella (en surten unes 30/35)
- 2 o 3 grans d'all i una branca de julivert
- 2 ous
- Pa ratllat
- Farina
- 1 llesca de pa de pagès sec
- Llet
- Pebre negre / pebre vermell dolç
- 2 tomàquets grans madurs
- 1 ceba
- 200 ml. vi blanc
- 2 llesques de pa sec (de barra)
- 500 ml. de brou (de pollastre, de verdura....)
- OOVE, sal
Elaboració:
En un bol, barrejar les 2 carns, les salpebrem (sal i pebre negre). Tallar molt petit els grans d'all i el julivert, i afegir a la carn junt amb els 2 ous sencers.
Prèviament, haurem remullat la llesca de pa de pagès en llet (només la molla, si no tenim pa de pagès, una quantitat similar de pa de barra).
Escorre amb la mà i i incorporar a la carn.
Amassar-ho bé, afegint 3 o 4 cullerades de pa ratllat.
Ara fer boletes, enfarinar-les i fregir-les en oli d'oliva, que quedin rosses per tots els costats, però que no ens quedin massa cuites. Escorre en paper de cuina i reservar.
Colar l'oli i posar en una cassola. Trinxar la ceba i sofregir a foc suau. També podem aprofitar per fregir les 2 llesques de pa de barra sec, que retirarem quan estiguin fetes. Quan estigui la ceba al seu punt, afegir els tomàquets ratllats (sense llavors) amb una culleradeta de pebre vermell dolç.
Quan estigui ben sofregit, tirar-hi el vi blanc i deixar uns minuts que evapori l'alcohol.
Posar en un pot del "minipimer" el sofregit i les 2 llesques de pa fregit i trinxar fins que quedi ben fi.
Tornar a posar a la cassola, afegint 500 ml. del brou i deixem que cogui uns 20/25 minuts a foc baix. si volem. hi podem afegir una mica d'alguna espècie (comí....etc) que ens agradi. Rectificar de sal en aquest moment, i incorporar les mandonguilles, que deixarem coure amb la salsa 5 o 10 minuts més i ja ho tenim a punt de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada