dilluns, 19 d’octubre del 2020

COPES DE NATA AMB XOCOLATA I NOUS CARAMEL·LITZADES

 

Ingredients (per unes 6 copes)


per la nata muntada:

  • 500 ml. nata per muntar
  • 100 gr. sucre glas
  • 2 cullerades de mascarpone
per la xocolata fosa:
  • 1 rajola de xocolata negre de fondre
per les anous caramelitzades (les mides anb una tassa de cafè):
  • 1 tassa i mitja d'anous crues
  • 1 tassa d'aigua
  • 1 tassa d'oli d'oliva suau
  • 1 tassa de sucre 

Elaboració:

Primer fer les anous caramel·litzades:

Posar tors els ingredients (anous, aigua, oli, sucre) en un cassó, a foc mitjà. Primer s'anirà evaporant l'aigua, anar remenant de tant en tanc amb compte de no trencar les anous. Després d'uns minuts, quan quedi només l'oli, les anous aniran quedant caramel·litzades, vigilar que no se'ns cremin, seguir remenant.
Retirar i posar a sobre de paper de forn (que no es toquin entre elles) fins que estiguin fredes.

Ara muntar la nata:

Tindrem tots els ingredients al congelador durant una 1/2 hora, perquè estigui tot ben fred (la nata, el mascarpone, les varetes i el bol).
Treure del congelador i posar la nata, amb les 2 cullerades del mascarpone. Començar a batre amb les varetes, quan comenci a pujar més o menys en 2 minuts afegir el sucre glas, i anar muntant fins que la nata ja tingui la consistència (quan aixequem les varetes i queden pics).
Reservar.

Xocolata:

Fondre de la manera que ens posi en el paquet de la tauleta (microones, bany maria...)


Agafat gots o copes, posar un parell de cullerades de nata, un rajolí de xocolata i acabar d'omplir amb la mànega pastissera. Repartir per sobre més xocolata i posar-hi 3 o 4 anous caramel·litzades.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada