dimarts, 27 d’octubre del 2020

CATXOFLINO

 

Ingredients:


  • 2 peus de porc
  • 6 escamarlans
  • 1 calamar gran
  • 6 salsitxes 
  • 12 musclos
  • 1 ceba
  • 3 grans d'all
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 copa de vi blanc
  • 1 cullerada farina
  • Pebre vermell dolç
  • Brou de peix
  • OOVE, pebre negre, sal


Elaboració:

Bullir els peus (tallats pel mig) amb una fulla de llor i una pastanaga. També els podeu comprar cuits i us eviteu feina. Jo trec sempre l'os més gran.

En una olla, obrir els musclos al vapor.

En una cassola amb una mica d'oli, daurar els alls pelats i làmines, retirar i fregir les salsitxes tallades en 3 trossos. Retirar.
Ara fer el mateix amb els escamarlans , donant un parell de voltes . També amb el calamar, ben net i tallat a rodelles. 
Reservar-ho tot a part.

En el mateix oli, sofregir la ceba tallada petita i  quan estigui feta, incorporar el tomàquet (ratllat, sense llavors ni pell) i una culleradeta de pebre vermell dolç.

Quan ja estigui el sofregit ben brillant, afegir una copa de vi blanc i deixar uns 10/12 minuts que evapori l'alcohol. Tirar-hi una cullerada de farina i remenar bé. Abocar el brou de peix (o de verdures, carn....). Afegir la sal i un polsim de pebre negre.

Quan bulli afegir els peus, els calamars i les salsitxes, remenar-ho bé .Deixar bullir uns 10 minuts i incorporar els escamarlans uns minuts més, i per últim els musclos fets al vapor, 5 minuts i ja ho tenim !

Deixar reposar, millor fer el dia abans.

                                        ----------------------------------------------------

El catxoflino és un plat que té orígen a l'Empordanet, a Palafrugell, on en Pere Bahí dels restaurant La Xicra el va popularitzar. 

És un mar i muntanya, d'aprofitament. Els ingredients poden variar: Salsitxes, mangonguilles, sípia, calamar, escamarlans, gambes, bolets, carxofes, morro de vedella, peus de porc.......

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada