Ingredients
- 1 lluç de 1 kg. aprox (tallat a rodelles)
- 1 grapat de cloïsses
- 1 kg. patates
- 1 copa de vi blanc
- Fumet de peix
- 1 ceba
- 3 grans d'all
- 3 tomàquets madurs
- Pebre vermell dolç
- Safrà
- OOVE, sal
- 1 o 2 fulles de llor
- Julivert
Elaboració:
En una cassola amb oli, ofegar la ceba talla petita amb els grans d'all laminats .
Quan ja estivi feta, afegir 2 fulles de llor i un pessic de brins de safrà., donar unes quantes voltes i afegir el tomàquet madur ratllat amb una culleradeta de pebre vermell dolç.
Deixar a foc mig fins que quedi el sofregit brillant.
Deixar a foc mig fins que quedi el sofregit brillant.
Incorporar les patates tallades a trossos petits (quan les tallem, ho fem trencant-les una mica perquè deixen anar midó). Anar remenant uns 5 minuts. A continuació afegir 1 got de vi blanc, tapar i deixar uns 5 minuts més.
Ara és el moment de tirar el fumet de peix (o brou), fins a cobrir les patates, salar, i deixar coure tapat a foc baix, depèn del tipus de patates pots trigar entre 1/2 h o 3/4, anar controlant. Si cal, afegir més fumet. ha de quedar caldós.
Quan ja estiguin cuites, incorporar el lluç (prèviament l'haurem rentat bé). També tirar-hi una mica de julivert picat molt petit.
A part, obrir les cloïsses en una paella (que haurem posat 1 horeta amb aigua i sal perquè deixin anar la sorra).
Quan ja estigui cuit el lluç (5-8 minuts) incorporar les cloïses al guisat . Ull amb el lluç que es cou ràpid, i no remenar per no trencar-lo, sinó sacsejar la cassola.
Es pot fer el dia abans, cap problema. Abans de servir, gratinar al forn uns 5-10 minuts per donar-li un aspecte una mica torradet per sobre.
Es pot fer el dia abans, cap problema. Abans de servir, gratinar al forn uns 5-10 minuts per donar-li un aspecte una mica torradet per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada