diumenge, 27 de setembre del 2020

CALAMARS AMB CEBA





Ingredients (per a 4 persones)


-750 gr. calamars (millor de la costa)
-2 cebes grans
-1 cabeça d'alls
-1 got vi blanc
-oli, sal, pebre, llor.










Elaboració:

Netejar bé els calamars , i tallem a trossos grans ( d'un parell de centímetres). Deixar escórrer.
Pelar les cebes i tallar a mitges llunes més aviat gruixudes (de fet la ceba s'acaba desfent ).

En una cassola hi tirem una miqueta d'oli i 2 fulles de llor, després hi  aboquem la ceba amb una mica de sal per fer-la suar a foc mig durant 15 minuts. Afegir els calamars i la cabeça d'alls sencera (treiem les capes externes), amb uns quants talls laterals, per donar gust.
Foc mig i remenar bé,  i hi afegim pebre (negre o blanc, a gust, i la quantitat depenent de si us agrada molt el picant).  Unes quantes voltes i tirar-hi un got de vi blanc. Tapar i deixar a foc baix/mig durant 1 horeta.
Remenar de tant en tant i vigilar (és molt important) que no es quedi sense suc, si cal anar afegint aigua calenta. En aquest moment, rectificar de sal.
Comprovar si està tendre el calamar, i si cal deixar 1/4 més. fins que estigui ben tou. Per últim afegir julivert ben picat.
Aquest plat queda millor deixant-lo reposar o fent-lo un dia per l'altre.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada