diumenge, 27 de setembre del 2020

PEUS DE PORC AMB ROVELLONS

 

Ingredients:


  • 4 peus de porc
  • 750 gr. de rovellons (pinetells)
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets ben madurs
  • 1/2 copa de vi ranci per cuinar.
  • OOVE, pebre, 2 pebrots de caiena, sal
  • per bullir els peus: 1 fulla llorer, 1 pastanaga
  • Picada: 2 grans d'all, una branca de julivert, 12 ametlles torrades, 1 trocet de xocolata negra




Elaboració:

Bullir els peus  en aigua, 1 pastanaga i 1 fulla de llor fins que estiguin ben tendres, i retirar l'os gran.
Escórrer i reservar el suc. 
Si us voleu evitar aquest pas i comprar-los cuits, bullir també 20 minuts i reservar aigua.

En una cassola amb  una mica d'oli, sofregir la ceba tallada molt petita, i quan estigui feta, afegir el tomàquet ratllar i els 2 pebrotets de caiena (o 1 troç de cirereta, ull amb el picant !).
Quan estigui el sofregit ben brillant, afegir el vi ranci i deixar uns minuts que s'evapori l'alcohol.

Afegir els peus, barrejar bé, i mullar amb suc de bullir els peus. Tapar i vigilar que no ens quedi sec, si cal afegir més brou. Salpebrar.

En el morter fer la picada amb les ametlles, els alls, el julivert i la xocolata.

En una paella amb una mica d'oli, saltejar els rovellons amb una mica de sal fins que estiguin cuits.

Afegir la picada i els bolets al guisat, barrejant bé. Deixar coure tot junt uns 20 minuts i ja ho tenim llest.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada