divendres, 18 de setembre del 2020

VIEIRAS AMB HUMMUS DE CARBASSA

 

Ingredients:




  • 6 vieires
  • 150 gr. de carbassa cuita
  • 100 gr. de cigrons cuits
  • 1 gra petit d'all
  • 50 ml. OOVE
  • 20 ml. de suc de llimona
  • Comí molt
  • Sal
  • Pebre vermell (dolç o picant)
  • Orenga
  • Tahini (opcional)
  • llavors de sèsam



Elaboració:


Coure un tall de carbassa al forn a 200º , sense les llavors i amb una mica d'oli per sobre.
Quan estigui ben tova, retirar, pelar i reservar 150 gr.

Rentem bé els cigrons, i els escorrem. 

En un bol, posar la carbassa, els cigrons, el suc de llimona,i un trosset petit d'all. Amb la batedora, barrejar-ho bé, afegint sal, oli i comí fins aconseguir la textura que ens agradi (si tenim tahini ,hi posem mitja cullerada petita).

Rentar bé les vieires (les podeu comprar congelades ja netes, o també les venen netes a la peixateria).
En una planxa o una paella i una mica d'oli, fer-les a la planxa, tirant-hi una mica de sal.

Emplatem: En una safata col.locar l'hummus de carbassa i repartir les vieires per sobre, tirant una mica de pebre vermell i sèsam per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada