Ingredients:
-1 ceba gran
-1 carbassó
-1 albergínia
-1 pebrot vermell
-1 pebrot verd
-3 tomàquets
-Sal, OOVE, pebre negre, sucre
Elaboració:
Primer de res, esterilitzar els pots, posar en una olla amb aigua i bullir uns 15 minuts. Treure i posar a escórrer sobre un drap net , sobretot sense tocar res amb les mans.
Tallar la ceba, els pebrots., l'albergínia i el carbassó, tot a quadradets. Ratllar el tomàquet , traient les llavors.
En una cassola amb una mica d'oli, ofegar la ceba i els pebrots, amb una mica de sal perquè suï.
Quan ja hem donat unes voltes, afegir l'albergínia i el carbassó. Deixar que vagi coent a foc mitjà.. Quan ja estigui tovet, tirar-hi el tomàquet i afegir 1 cullerada de postres de sucre , sal i pebre negre.
Seguir coent fins que ja estigui feta la samfaina. Rectificar de sal.
Deixar refredar una mica i omplir els pots, evitant tocar el vidre per no contaminar. Afegir una mica d'oli i tapar. Posar en una olla amb un drap a sota per protegir els pots i que no se'ns trenquin.
Bullir uns 20 minuts. Un cop passat el temps, apagar i deixar refredar dins l'aigua.
I ja només queda etiquetar i reservar en un lloc fresc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada